9.10.11

2 restauranger


Två helt olika typer av restauranger. Den första är Onda som ligger med utsikt mot Oslofjorden på AkerBrygge. Där har du tre restauranger i en. En asiatisk, en seafoodrestaurang och en gourmet-restaurang.
(Tillåt mig säga att allt är gurmet här och den delen som kallas gourmet är alltså "supergourmetig".) Gjorde ett besök där i lördags. Då har den varit öppen två veckor ca. Älskar att folk vågar satsa på nya koncept. Var superfint inuti med toppenpersonal. Det var en elegant atmosfär men utan att bli stelt. Perfekt!





Här har du motsatsen till restaurangen ovan. Mitt favoritställe att äta på i Oslo. Det ligger på Grynerlökka,Istanbul heter den och här serveras mat från Turkiet som om det skulle tillagas där. Stämningen är sprudlande och kaotisk, trevlig och välkomnande på samma gång. Och maten är suuper! Allt på tallriken smakar gudomligt och är gjort med kärlek. Dock får man vara beredd på att vänta på bord här eftersom det är ett så populärt ställe. Vi hade faktiskt tur, för eftersom vi bara var två fanns det plats redan efter tio minuter,yay! Priserna vi snackar om här är dessutom stans bästa. ca 100kr/person och då får man så det räcker och blir över alltså.
Love it!


Testa någon av dessa ställen vet jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar