31.12.12

Nyårsfirande!

Nyårsfirandet ligger runt hörnet. Jag har redan börjat med att festa till det med två avocados till frukost. Var så länge sen jag hade råd med det, i Norge, innan jag blev student åt jag minst två avocados varje dag. Because I love it!;)
Nu har jag bara råd med någon sådan ibland. Men denna dag är en lyxig dag i festens och flärdens tecken, för mig. Så vad passar väl bättre att då börja morgonen med detta =)

Sedan ska jag och S till hans föräldrar och fira hans pappa. Och ikväll är det att fira med vänner hos min syster med trerätters middag och hela köret,haha. Nice!

Hur ska du fira? Det finns ju så många sätt, stora som små =)
Massa nyårskramar!!


30.12.12

Today

Hallå snyggingar!
Vilket härligt event det var igår! med både kända och okända, men numera kända personer =)
Är alltid så kul när man träffar på personer som man klickar med =) En underbar känsla!
Vaknade till ett regnigt Göteborg idag. Men vad gör väl det då regnkläder finns =)
Eller om man har en rapport som måste skrivas;)
Många smileys nu,haha!
Sitter i skrivande stund och sippar på en grön grönsaksdrink. Mumma!

Vi får se vad denna dag har att bjuda på. Helt klart är att den börjat bra då man vaknar och skrattar med sin älskade. Ha det gott nu alla fina ni!

29.12.12

Julfest


Varje år arrangerar min pojkvän en julfest. Nu är det dags igen. Har pluggat i några timmar och nu får det räcka för idag. Får fixa det sista imorgon istället. Så nu är det party som gäller =)
Klockan sex är det middag och utgång med vänner och syskon. Jippi!





28.12.12

Tenta kan vara kul


Japp, som rubriken lyder så kan det vara så, åtminstone i mitt fall.
Håller på och behandlar en folkhälsofråga, letar efter en vetenskaplig artikel som kan styrka det jag pratar om samt ska hitta egna sätt att handskas med problemt. Blir så engagerad. Längtar till vi ska ha seminarie och berätta om det vi gjort!
Självklart är det jobbigt också, men huvudsakligen är det positivt. Älskar fria uppgifter för det är då jag lär mig som mest, just eftersom jag kan välja själv vad jag vill skriva om och blir engagerad. Då går allt i rasande fart. Har jobbat lite då och då med detta och nu är det bara att få ihop diskussionen i min rapport som gäller.
Har tyvär inte varit så ledig över jul dock, men det är för att jag måste ta tag i allt fortast möjligt nu efter Thailand. Har ju en kurs som släpar efter för mig just nu och då är det bra att ligga i fas med denna åtminstone =) En del av tentan vi ska göra på levnadsvanekursen är även den en friare typ av uppgift, så det ska också bli kul trots allt =) Tur är det!

Är så glad över min utbildning och det känns som det perfekta för mig att läsa =)

saker löser sig

har du tänkt på hur ofta saker faktiskt ordnar upp sig? idag då tåget inte kunde köra vidare efter någon km och vi fick åka buss istället tänkte jag på en natt då jag åkte till Oslo och bussen blev så sen att alla möjligheter att komma hem var borta.
visst, taxi fanns men då jag inte hade några pengar son räcker till detta, vad skulle jag göra? då blev jag erbjuden att bli skjutsad hem med bussen innan den kördes till garaget:) som sagt, saker löser sig och jag kom hem. så även inatt:)

kramar till er!

22.12.12

God jul!

Dags för ledigt! Denna blogg är antagligen oupdaterad från och med nu till den 26e december. Därför vill jag passa på att önska er alla en riktigt god och härlig jul =) Massor av kramar från mig till er!

22/12

God morgon hörni!
Idag är det dags för jobb, ska bli så kul. Är verkligen på strålande humör och har tagit på mig tålamodet och charmen, så detta kommer bli en bra dag =)
Ikväll bär det av hemåt med både S och Annika. Ska bli så himla kul att komma till Dalsland och vara med familj och släkt =)

Igår var också en toppendag. Camilla och jag pluggade på våra olika saker och skrattade massor tillsammans, sedan åkte jag in till stan och S som väntade vid Liseberg. Ååå, det är så mysigt med alla ljusen där! Fick riktig julfeeling =)


21.12.12

Tenta time!

Idag är det tentadags! Har suttit uppe sen nio och skrivit på den. Vi har en uppsatsdel att göra och en frågedel där vi ska svara på en rad med frågor. Jag har börjat med frågorna först, även fast det är uppsatsen som ska in först, men frågorna är lättare och då kan jag pricka av det på listan. Men efter idag så ska jag ta tag i den stora uppgiften. Dock verkade frågorna lättare än de är, så har som sagt suttit här ett tag och knåpat nu. Målet är att bli klar med hälften av dem idag och sedan gör jag resten då uppsatsen är klar. Planering är en fiskares bästa vän?;)

Som tur är kommer Millan över till mig snart. Ska bli kul att sitta tillsammans istället för att vara själv =)
Kramar till er!

20.12.12

I give strength to you - you give strenght to me


Ingen behöver vara stark hela tiden. Tillåt dig att vara liten ibland, vi kan alla hjälpas åt att bära världen på våra axlar. Våga be om hjälp om du behöver, det är en stor styrka! Alla mår vi dåligt ibland och det finns alltid hjälp att få, på olika sätt. En annan gång är man istället den personen som ger hjälpen åt dem som behöver. Vi ger och tar =)

 Då jag har mycket energi inom mig kan jag ge villkorslöst och hur mycket som helst till alla runt mig, även till dem jag inte känner. Men då man inte har någon energi själv så är det viktigt att sluta ge av sig själv till andra och istället våga ta emot =)

I can`t make you love me


En sak jag tänkt mycket på i mitt liv, speciellt efter jag fyllt 20 är hur viktigt det är att omge sig med personer som man älskar och som älskar en tillbaka. Detta gäller alla sorters relationer. Annars är det nedbrytande sådana. men har man ömsesidig kärlek kan alla nå oanade höjder.

Jag lyssnade precis på en låt med min favoritartist Bon Iver som handlar om att man inte kan tvinga någon att älska en. Så sant som det är sagt, eller vad det heter. Så varför slösa tid och energi på att få någon att tycka om en, när man kan hitta äkta kärlek istället =) Och den kommer som du säkert vet, när du minst anar det! Men den kan komma oftare om man har ögonen öppna och vågar vara social =)



19.12.12

på det femte ska det ske!

idag har jag fått åka med inte mindre än 5!!! spårvagnar för att ta mig till centralstationen! det går bara man vill;) massa kramar

Blue jeans


Jag hörde denna remix av just den här låten igår. Älskar den! Blir så otroligt glad och får massor av energi då jag hör den. Den är så "glädjebubblig" på något sätt,haha. Fast då tänker jag enbart på musiken. Är så kul då man lyssnar på något för första gången och blir helt medryckt =)




18.12.12

Bit för bit


Det är så intressant med människor, alla har sin bakgrund och historia och kan olika mycket om olika saker. Just därför blir mötet med någon eller några så spännande!
Bara idag har jag lärt mig massor av nya saker, om personer och om andra saker. Just att få reda på bit för bit vem någon är älskar jag! Det är som ett pussel där man fogar ihop bit för bit och får en klarare bild över vad det är man ser, i detta fall att man ser perosnen och får reda på vem den är och ibland även varför någon är som den är. Är nog därför jag är så social, eftersom jag älskar att möta människor och tycker det är superintressant.

Till exempel hade jag ingen aning om att en person i klassen har en båt och egen dykutrustning eller att man kan göra sherry på rödbetor! Plus massor av andra viktiga och oviktiga men roliga saker =) Love it!

be your Dream

live life, love life, be your Dream <3

Jag önskar mig...

God morgon på er!
Hoppas du har det toppen =) Vaknade halv fyra åter igen. Men känner mig åtminstonde lite piggare idag =)
Ska strax bege mig till tåget. Är perfekt nu när det går fler tåg till Trollhättan. Speciellt om man skulle missa något eller om något är inställt så hinner jag ändå i tid om jag tar tåget som går efter det jag brukar åka med och är det också struligt så hinner jag nästan i tid, med tio minuters marginal. perfekt! =)

Jag har önskat mig pengar till en synth i julklapp. Så jag äntligen kan börja göra låtar och spela igen. Har ju spelat piano sedan jag föddes i princip men av olika anledningar har jag inte kunnat ta det med mig där jag bott under åren efter att jag flyttat hemifrån. Så nu ger jag upp att kunna få ha mitt piano där jag bor och satsar på en synth istället =) Ser så fram emot att köpa en så det är inte klokt =) Wieehoo!!

17.12.12

Bästa norska humorn


Det finns en komikerduo som gör så otroligt roliga humorklipp. Ylvis. Kolla in detta till exempel.

Tysstnad - skapande pågår

En sak jag tänkte på nu var att jag i förra inlägget skev att jag uppskattar och älskar musik väldigt mycket.
Det går att göra detta på olika sätt. Jag älskar verkligen musik och musiken som uttrycksmedel. Ändå är jag inte en person som måste ha på musik jämt, vilket brukar vara vanligt. Jag måste ha tyst och lugn och ro för att kunna få ett blankt ark att skapa på. Tänk vad olika man kan vara! 

Om jag hela tiden matas med information kan inte mina egna tankar komma fram nämligen. Åtminstonde tror jag att det är så det är. Under min resa hade jag på min mp3 två gånger. En gång då jag tränade och sedan lyssnade jag på någon låt då jag åkte hem på planet. Nu då jag hör mer på musik igen uppskattar jag det så mycket. Jag behöver tystnaden men efter en stund behöver jag lyssna på härliga låtar och då kan jag uppskatta de ännu mer =)

Wide awake


Då jag hörde den här låten, vilket var väldigt nyss, fick jag en skön känsla i hela kroppen. Hur musiken låter uppskattas av min kropp på något sätt. Jättesvårt att förklara, men om man verkligen älskar musik så kan man ryckas med på alla möjliga sätt vid en bra låt tror jag =)
Ska ju spela in lite låtar/någon låt snart, så ska kanske ta och göra en cover på denna också då?


Unnade mig massage

Vilken lycka och lyx att kunna unna sig massage! Tog det tre gånger i Thailand.
Det känns som min kropp är pånyttfödd. Så känns det alltid för mig efter en massage av en duktig massör.
Spänningar släpper mycket fysiskt men även psykiskt tycker jag. Vet inte om det är så men då jag har en fysisk spänning i kroppen kan det även uppstå av andra orsaker än fysisk belastning, att man spänner sig för att man är stressad kan vara en psykisk orsak som i sin tur får fysisk verkan. Då kan det, för mig, när denna spänning släpper kännas bättre psykiskt också. 
 
Har du tänkt på detta någon gång? Vad tror du? Jag tycker det är en spännande tanke och vad jag tror så är det även forskning som hävdar att detta stämmer, men är ej säker...


mot skolan

dags för första skoldagen på länge. har saknat min klass något otroligt, tänk vilken tur man har som har så roliga personer runt sig om dagarna:)

vaknade redan halv fyra idag. klockan är ju halv tio i Thailand då, har haft en mysig lugn morgoned tända ljus innan jag åkte.
ha det bäst nu! kramar o

16.12.12

Hemma igen

Vilken fantastisk resa det har varit! Två underbara veckor på plats lite efter Khao Lak. Trodde inte att det fortfarande existerade ett Thailand med öde stränder och enbart trevlig befolkning, men jo, det gör det absolut! Den mest avkopplande semestern i mitt liv, om man ser till yttre omständigheter. Men nu kastades jag direkt in i julmyset igen. 
Kunde inte sova så mycket inatt eftersom Thailand ligger 6 timmar före svensk tid, så at lägga sig vid tolv på kvällen var svårt eftersom jag då i princip skulle gå upp i Thailand,haha.

Så jag gick upp och gjorde en julkalender till S och pyntade lite i lägenheten =) Vilket alltså innebär att sätta upp massor av glitter;)
Senare idag ska jag och S fira hans mamma som fyller år. Ska bli mysigt!
Ha det gott nu fina ni =)

14.12.12

Fran Thailand till stambyte


Efter att ha haft en fantastisk semester bar det snart av hem till snon och vad som framover kommer kallas mitt kok, namligen en grop i ett rum, sa far bli rawfood nu da det ej finns nagon spis hemma langre pa grund av stambyte! Men hoppas att diskhon ar kvar i alla fall =)
Hur hade ni det igar pa lucia foresten?
I Thailand ar julkanslorna forbytta i sommargladje men snart sa ar det jul igen;)
Klem och kram till dig!

12.12.12

att det fortfarande finns..

sådana här platser som den jag nu befinner mig på gör mig glad i hjärtat! hur häri det hemma i Sverige? julkänslorna borde ligga som ett täcke över den vita snön och har hört att musikhjälpen i p3 är igång. mitt favoritprogram! ha det gott och ge kärlek till varandra :) massa kramar