31.8.12

Kurslitteratur


Här är ett utdrag ur lite av min kurslitteratur. En sånn där lättläst mogonläsning, perfekt för trötta mornar då man bara vill slöläsa lite;)

När man söker efter organismens effektiva anpassning kan man röra sig bortom post-Cartesiansk dualism. Känslan påminner om KST dimensionen på ett uppenbart sätt om FMS dimensionen är oberoende och prestationsinriktad. Speglad på en parallell FMS dimension som också finns underförstådd i begreppet konfiguration om denne också är i en parallell. För det andra finns det två spekter av dimensionen koordination i KST-bilden.

Spännande va!?;) Och lättläst;)

Uppe med tuppen


Idag är jag sannerligen upp med tuppen, trots att jag hade kunnat dra mig till tio. Men är bra att ställa om kroppen så den vaknar tidigare. Att gå upp sex är min nya tid med start måndag, hugah!!! På grund av pendling är detta alltså..Men det får gå =)


Sitter och dricker en grönsaksdrink och ska strax ut på en promenad i skogen. Härligt att hinna lite innan jobbet =) Hur är din dag!
Hoppas du har det toppen! Kleeem =)

Update


Det ringde en man klockan åtta idag från den där Försäkringskassan. Nu är mina problem lösta.
Tjohoo! Det finns ändå ett krux, viklet inte är deras fel. Tydligen tar tanläkarmottagningen mer betalt än vad riktpriserna är, trodde man slapp tänka på sådant då man valde kommunal vård....Så enligt deras system har jag inte kommit upp i riktpriser som överstiger 3000 kronor. Lurigt ska det vara! Inte bara jag som är det tydligen;) Fast nästa gång borde jag slippa betala något ändå.

30.8.12

Försäkringskassan

Försäkringskassan denna statliga myndighet....
Har varit i kontakt med dem en helt del efter att jag flyttade hit på grund av att man i Sverige har något som kallas högkostnadsskydd när det gäller tandvård.
Efter man betalat 3000 kronor betalar man bara halva beloppet på resterande summa. Plus att man får 300kronor i bidrag per år. Vilket blir 600 kronor för mig att få tillbaka eftersom deras räknande börjar i juli.
Den tredje januari gick jag till deras kontor och skrev in mig efter att ha flyttat från Oslo.
Då jag i maj ska till tandläkaren ber de mig att kolla upp så jag är med i Försäkringskassan eftersom operationerna kommer kosta ungefär 10 000 kronor. vilket gör att jag kan slippa betala en stor del av summan. Jag ringer till dem på "kassan" och de säger att jag snart är inne i systemet.
Oh noo, det tar längre tid. Inför mitt andra besök ringer jag igen, ungefär den 23e augusti.
Då svarar personen i luren att det ska vara färdigt snart.

Då jag kommer till tandläkaren och ska opereras får de upp en skylt på datorn som säger "varning, denna person har rätt till ersättning om denne är med i försäkringskassan, vilket denne inte är". Så därför ringer jag dem idag igen varpå denna person svarar: nej du är inte inskriven över huvud taget. Fyll i dessa papper bla bla bla.
OMG!!! Jag blir galen på detta! myndigheter alltså. Det är som att de bara säger något rätt ur luften utan att kolla upp vad som faktiskt ska göras för att problemet ska lösas. Som att det är sed att tänka, "någon annan får lösa personens problem".

Så jag går ner till deras kontor, för jag har ju redan fyllt i alla papper man skulle fylla i. Väl nere på Östra Hamngatan pratar jag med en man som säger att jag visst är inlagd, men handläggningen är inte färdig ännu. Han tycker det är jättekonstigt att det tagit sådan lång tid eftersom jag ju är svensk medborgare. Han kan inte lägga in det från detta kontor utan man måste ta allt i tur och ordning. Jag får reda på att den finns en "vip- kö" så att man blir inlagd snabbare. Varför har ingen lagt mig i denna när jag ringt och berättat att jag ska till tandläkaren och gör a ingrepp? Det värsta är att om man säger att man ska fixa en sak, då litar jag ju på att den personen gör detta. Vilket två stycken inte har gjort nu då. Jag är ingen tjatig person men nu har jag varit tvungen att vara det.

Nu är det inte säkert att jag får något av betalningen täck. (Då hade jag fått tillbaka ca 3100 kronor, vilket är väldigt mycket för mig.) Bara för att jag inte visste om denna "vip kö" (det är verkligen värre än på krogen!) och för att de där personerna tagit så lång tid på sig med min handläggning. Då är det jag som ska lida för det, som är fattig student och som att istället för och gå arbetslös i Sverige och belasta samhället åkte och jobbade i Norge istället. Tusen tack liksom.

Dock cred till personerna på plats på deras kontor idag. De var hjälpsamma och jag hoppas att allt löser sig nu!

29.8.12

instagram pictures

lägger upp lite nya bilder från instagram. Naturbilder är temat för mina senaste dagar som du säkert märker. Har gått så härliga promenader nämligen:)





28.8.12

Slutet gott - bokstavligt talat


Japp! Slutet gott allting gott. Jag köpte ny grädde och chokladmoussen blev den bästa min syster någonsin ätit. Bra betyg, speciellt för att vara första gången! =) Tjohoo!
Har haft en supermysig kväll. överraskade Annika med smoothie, chokladmousse och kall cider när hon kom hit. Mumma!


Mys "fika"


Jag mötte förut upp min andra syster, Camilla, på ett cafe i Haga. Kringlan hette det. Var jätte mysigt där och superkul att träffa Millan =) Tyvär kunde jag inte äta något alls där eftersom jag ej kan tugga =( Och hade bara kort så kunde inte ens köpa te eftersom de ej tog kort under 50,- Lite b faktiskt tycker jag. Så fick sitta där med mitt vatten. Personalen var inte heller så bra, de lyssnade inte alls på vad man sa. Jag sa att jag inte kunde äta något de hade och då trodde expediten att jag ville ha en paj,haha. Men sällskapet var finnemang =) Om du ska gå till Haga rekommenderar jag verkligen Husaren istället, ett fantastiskt cafe. Inredningen är egentligen bättre på Kringlan, men allt annat är bättre på Husaren. Är det mat du är ute efter, gå till En Deli. Fantastisk mat och mycket av det är raw food!

Efter en stund kom även Annika förbi. Hon hade vinkat av en av sina bästa vänner som flyttade till Skåne. Så tomt när man inte kan ses ofta med dem man trivs så bra med. Men som sagt, jag ska göra en liten "tröst" till henne jag;)

Grå klumpar i grädden!!!


Håller på med en överraskning för min syster när hon kommer hit. Det som jag gör innehåller grädde som ska vispas. Det är verkligen superläskigt för det blev gråa klumpar i den!!! Ju mer jag vispade desto större och fler blev klumparna. Trodde först att det var någon metall från vispen som ramlat av, men icke. Verkligen äckligt! Får gå tillbaka och köpa ny på momangen! Råkade köpa grädde 36% fett. Brukar alltid köpa 40% annars för att den är utan tillsatser. Kan det vara därför jag nu fick dessa klumpar, på grund av tillsatserna? Läskigt alltså! Är därför jag vill minimera intaget av mat som ej är 100% "original". Då äter jag hellre fett och mindre mängd kan jag säga.

Give me!






Säga vad man vill om denna klänning. Snygg är den! I want!
Vitt är så fint och passar perfekt med gulddetaljerna på armarna =)






Jag har letat ihjäl mig efter ett bälte som detta. Velat ha det i flera år sedan jag sett ett second-hand men då en annan person grabbade tag i det före mig. Tur är det då att Kenza, bloggerskan ni vet, har ett sådant. Är säkert därför som butikerna har designat egna nu. Hon har ju en stor påverkan och inflytande vad gäller mode för vanliga tjejer kan jag tänka mig.
Har provat ett liknande bälte på HM, men där var xs så stort att det halkade ner över höfterna!! Blivit något fel där. Var inne och kollade på Gina igår, men det är slut eller så har de inte ens bältet i butik över huvud taget. Och vågar inte bara köpa bältet heller. Vill se kvalitet m.m. Så det ej ser plastigt ut!


Om jag hade hål i öronen hade jag älskat dessa!!

Gillar att det är plast blandat med stenar. Har alltid gillat stora stenar, glitter m.m.,haha.





Nattgäst


Ikväll får jag en nattgäst. Nämligen kära Annika. Vi ska kolla på Svenska Hollywoddfruar bland annat. Säga vad man vill om detta program, men väldigt underhållande är det. Speciellt om man är flera som kollar för då kan man härma allt efteråt och överdriva så det bli ännu roligare.
Vad tycker du om Svenska Hollywood-fruar?

Mysigt med en sova över gäst alltså! När man var liten så sov alla alltid över hos varandra =)
Härliga minnen!





27.8.12

Thailändsk morgon


Då min kille kom hem kvällen efter att jag opererat mig, hade han med sig en present. =)
Älskar överraskningar! Han hade dock redan sagt det kvällen innan jag skulle till tandläkaren att han hade en överraskning för att peppa mig lite,haha. Ungefär som barnen som varit duktiga och får ett klistermärke;) Fast detta var way better!

Så idag ska jag iväg på fotmassage och sedan bli bjuden på lunch på den bästa Thairestaurangen i stan =) (Enligt mig är det Tims Thai och mitt kriterie baserar sig på hur maten smakar.)
Vilken lyxmorgon!! =))
I`m a lucky girl! =)



24.8.12

Det är tillfället som gör det


Tänk vad tillfällen gör.
Vid vissa tillfällen passar en viss sak perfekt medan den innan kändes som en för trång "askungensko".
Tidpunkten är allt ibland! Det kan gälla allt ifrån timingen att träffa den rätte, mår man inte själv bra kanske man inte ser denna underbara person framför sig eller så behöver man först och främst lära sig älska sig själv - till att en gång se en film/höra en låt och då tycka den var otroligt jobbig till att ge den ytterligare en chans för att upptäcka att man älskar mästerverket.

Detta hände mig idag, då jag såg på Mignight in Paris. Försökte se den lite då den kom ut, men shit vad jobbig jag tyckte den var, nu kund ejag uppskatta dess fulla charm =) Älskar att den innefattar olika tidsepoker, vilket gör den mer intressant.
Det kan vara bra att ge saker/personer en annan chans helt enklet! =)






Colgates nya ansikte?


Hemma igen.
OMG, är hemma nu, helt omtöcknad. Det gick helt okej efter omständigheterna. Jag opererade alltså ut en tand. Trodde det skulle vara båda, men man opererar tydligen inte båda på samma gång, av någon anledning.
Fast vi hade inte hunnit mer ändå. Det tog nästan en timma att få ut hela. Först fick de skära i tandköttet för att komma åt bättre, sen borrade de i tanden och delade upp den i åtta delar, ÅTTA DELAR! Har aldrig borrat förut så blev ju livrädd, plötsligt hör jag ett tjutande och gnisslande så det kännes som hela hjärnan skulle ploppa ut och försvinna i universum.

Jag låg där och försökte tänka mig iväg i tankarna, till någon fin strand. Det var väldigt surrealistiskt för det kändes som om tiden stannade och att detta var något som bara måste göras så jag bara låg där, utan att tänka på tid och rum. Sen tillslut, efter vad som både känts som en kortfilm och en evighet säger tandläkaren att "nu ska vi bara sy ihop tandköttet så är du färdig" Då brister allt, alla spänningar släpper och jag börjar gråta hysteriskt. Det kan bli så ibland då man gått och spänt sig för något och så plötsligt är det över och man kan slappna av.

Nu har jag bäddat ner mig i soffan och myser till det så gott man kan med en värkande och blödande mun.
Nu är det bara en liten förgrymmad tand kvar, sen kommer Colgate ringa mig fr att bli deras nya reklam ansikte;)

Dagen D


Shit! Har hela tiden trott att det skulle gå bra att opereras idag så har inte ens frågat om någon kunde följa med. Igår fick jag paniiiik, på riktigt, och försökte få någon att vara med, men såklart kan ju ingen med så kort varsel.
Var längesedan jag var så upprymd och ledsen kan jag säga. Tur att min man kom hem och tröstade mig sen. Fast när någon håll  rom en, då släpper allt och tårarna flödade. Drömde helt sjuka drömmar sen då jag väl somnade. Bland annat att en kompis till "S" bajsade köttbullar som denne ville att alla skulle äta? Hur sjukt får det bli? Kan vara för att jag och syster pratade om det där dyra kaffet ni vet, där balinesiska katter har ätit bönorna och sedan bajsat ut och som man därefter gör kaffe på...hmmm...

Sitter och intar en frukost nu och sedan är det dags att dra iväg....Hjälp! Fast igår hade jag skrivit HJÄÄÄLP, så idag mår jag lite bättre. Hittade att Hassan, humorprogrammet där bla Luuk var med och busringde som gick i P3 förut ni minns, finns på spotify, hoppas jag kan lyssna på det medan proceduren sker. Hade varit guld värt att få fokusera på något kul!=)






23.8.12

middag med syster

har just avnjutit en middag med Annika på Spice i stan. Innan då jag varit där har maten varit super men
servicen kass rent ut sagt. Tror hela Göteborg håller med om detta. Alla kan förtjäna en fjärde chans, nja, men iaf i detta fallet, är glad att vi gick dit, personalen var verkligen toppen idag! nya personer på bra humör:) Bästa maten jag kunde fått innan min nya "efter operationen diet" börjar. :) Och sååå kul att träffa Annika:) Så glad att jag har mina två härliga systrar!

Fräsch drink


Har gjort en supergod och nyttig drink som jag tänkte dela med mig av:

Pressa saften ur en citron och 1/2 grapefrukt i en tillbringare.
Skala en 5cm bit av en ingefära och skiva den så skivorna är runda.
Fyll på med vatten och is.


Supergott, nyttigt och fräscht! Även om jag älskar vatten är det gott om en dryck smakar lite också=) Har man en "sweet tooth" kan man även ta i lite agave sirap för mer sötma. =)







Preppar



Efter att ha jobbat så det ståt härliga till med mina favoritkollegor har jag nu en ledig dag!
Jag har kommit fram till att
A: 6dagars veckor är absolut inte min grej
B: Bästa jobb tiden är mellan 10-17. Då har jag massor av energi över till kul saker
C: Jag vänjer mig faktiskt vid att jobba så mycket som jag gjort!

Jag trodde inte alls jag skulle det, men tänk vad vi människor klarar egentligen! Fick frågan om jag kunde jobba idag också, men nu är det nog. Behöver en dag att fixa med saker inför skolan och även ta det lugnt. För visst är jag ledig helgen, men hur mycket orkar man efter en operation liksom?

Dagen d är imorgon. Har hyrt massa filmer, lyxat till det och köpt en tidning samt bunkrat upp med mat som jag kommer kunna få i mig efter ingreppet. Skönt att ha allt förberett!
Börjar bli nervös nu! Men känns okej efter att ha gjort ett mindre ingrepp sist gång. Är lite härdad efter det kan man säga,haha;)



14.8.12

Roliga Resonemang


Jag gick bakom en förälder och dess barn då jag skulle gå hem från jobbet. Barnet hade ävldigt många fårgor och pappan började tröttna lite på det.Älskar sånna här frågor som barn ställer, du vet, sånna här  "varför" fårgor. Underbart! Sista frågan jag hörde löd såhär:

Sonen:

 - Pappa... Varför säger man att solen är på himlen?

Pappan:

- Det är för att den ÄR på himlen.

Sonen:
- NEEEJJJ! Den är i Rymdeeen!! Inte på himlen!! För det vet jag.
- Så varför säger man att solen är på himlen?

Pappan,orkar inte diskutera mer och säger:
-För att jorden också är i rymden så kan man säga det.

Sonen:
- Ahaaaa!!

Jag skrattade lite för mig själv då jag gick bakom dem kan jag säga, ett mysigt skratt dock, får jag tillägga =)







10.8.12

wow

stället att hänga på just nu är helt klar slottskogen där Way out West håller på för fullt. istället får ja finna mig i att jobba. det konstiga är att det känns som om jag redan jobbat klart, för drömde om dagens jobb inatt. blir en lång dag detta;)

ni som är i slottis, rockar loss för mig också:)

9.8.12

Som ett litet barn


Japp! Idag är dagen D då Katarina och Camilla ska på Liseberg och åka åka åka tookmycket!
Har längtat hela sommaren efter detta! Åkpass nästa! =)



Skön röst


Jag tycker killen som sjunger andra versen har så sjukt skön röst, man vill bara lyssna och lyssna hela tiden. Kommer nästan som i en liten mini trans,haha.Sedan är hela låten störtskön tycker jag!




6.8.12

Dags för träning!


Det har blivit mindre med träning för mig det sista. Så nu är det dags äntligen!
Man får lyssna på sin kropp först och färmst och nu ger den klartecken, bara att köra på;)
Fem kilometer spring/jobb/pw ska det bli nu!

Vet du om det finns någon bra app till mobilen man kan använda för att hålla koll på sträckan då man inte springer ett löpspår? Tusen tack på förhand! Och Kleeem!

Years


Nästa stora hit på dansgolven? Den ligger as we speak på en topp fyra placering på beatport så jag skulle svara ja på denna fråga ;) *Älskar refrängen! Ses där, på dansgolvet alltså! =)




Nya tider


Spännande tider väntar! Ett nytt liv börjar. Ett studentliv. Har ju aldrig läst på någon hög nivå förut, bara gymnasiet och hälsopedagogik också. Har lånat hem några av böckerna från bibblan och tänkte börja kolla lite i dem så man inte blir alldeles snurrig när dagen D väl står för dörren.

Hälsovetare ska jag bli, med inriktning hälsopromotion, en typ av friskvård kan man säga.
Jag är väldigt velig och gillar inte att ta sådana här stora beslut som påverkar framtiden på så lång sikt, hur ska man kunna välja? Fast kan man någonsin det? Verkar som man inte kan det för vissa? Så därför blev det då denna utbildning eftersom den ändå är såpass bred att jag kan göra olika saker inom ämnet hälsa. Man måste ju i princip studera för att komma vidare med karriären, åtminstonde i Svergie. Sedan känns det som om min hjärna annars skulle skrumpna ihop också,hehe.

Ska bli kul att testa på studentlivet, säkert blir det tufft också, men mycket kul och spännande att möta nya människor =)

Vad är dina planer för hösten?

5.8.12

Dagens tips



Ett tips!

Har du vägarna förbi Uba, som verkligen var ett toppen hang-out och drink ställe, beställ en drink på rom och passionsfrukt och säg att den ska vara fruktig och fräsch. Jag fick den godaste drinken i mannaminnne då jag bad om detta. Det är i sig ett tipps att säga en spritsort du vill ha, en smak och sedan om du vill att drinken ska vara söt, fruktig, syrlig, sur osv då du beställer din drink. Nästan alla gånger jag gjort så har jag fått härliga upplevelser för smaklökarna =)






Lördagsnatten


Det var upplagt för en toppenkväll. Blev det en sådan? Inte helt...Men helt okej ändå. Alla kvällar kan inte vara på topp =)

Först peppade jag hemma med att fixa frisyr, smink och lyssna på bra musik. Samt blogga lite;)
Sen gick jag ner till Carinas studio och träffade Maritza och senare anslöt även Joanna och Maria. Vi hade verkligen såå kul och pratade om allt möjligt. Det var en riktig toppenkväll med många skratt.
Så skulle vi gå till Uba, också ett nice stället men det var ändå ganska stel stämning där. Utom ett killgäng vi hängde med lite. Personalen var dock toppen alltså!  Men stället var inte gjort för att dansa på och vi ville ju ha rock n roll all night and party every dag. Därför gick vi vidare, men staden var completely död igår på partyanimals! På Neff - tomt, på Port Du Solei - öde, på Sticky - för lite och för ungt.
Även om det var så att kvällen inte blev som vi tänkt oss så var den för min del bra ändå. Hade superkul med mina vänner =) Det är det viktigaste, så vad gör det då att hela kvällen inte blev perfekt? =)

Hur var din lördagskväll? =)



4.8.12

Mer!


Kan ju lika gärna publicera några fler av de partyhitsen jag berättade om =) Det är ju lördag och fest minsann!
Uba ikväll med bästa gänget =)









Million Voices


Detta och låten "In my mind" är mina sommarlåtar 2012. Tillsammans med Floronce Spectrum i Calvin Harris remix och Euphoria ( behöver väl inte nämna artisten här va?;) i alex Moreno remixen gör dessa mina utekvällar på topp. De två sistnämnda låtarna är ganska otippade för att vara min smak, men gillar dem till tusen även dessa låtar. Vilka är dina sommarhits?


3.8.12

Arga kunder - win/win


Det sägs att jag är bra på att få andra på bra humör. Detta gäller väldigt mycket i mitt jobbsammanhang. Jag vet att då jag är i Frölunda så får jag ofta ta hand om de kunder som vi haft problem åt, att bågarna är försenade m.m. De säger att jag är så trevlig och charmig att kunderna blir på bättre humör av det.
Eller så kanske det handlar om att jag är bra på att bemöta folk?

Ofta om en kund är sur och grinig eller arg är det bara att lyssna på det den vill berätta och sen kan man förklara. Det är mitt enkla knep, om man ska kalla det så. Att lyssna. Och sedan fokusera på hur vi löser problemet. Jag skulle bli enormt mycket mer irriterad på en person som bara skyllde ifrån sig och avbröt etc.
Sedan är det även bra för ett företag att kunna ta emot negativ kritik, för då kan man stärka sina svaga delar. Hur skulle man annars göra detta om man aldrig fick veta?



2.8.12

Lullaby


Det är något med denna låt som jag älskar. Åkte till den på Lisebergs radiobilar igår. Man hör lätt att det är Nickelback som gör låten, detlåter väldigt mycket likadant. Vilket gjorde det lätt för mig att leta upp den. Men denna låt tog tag i mig och ryckte med mig. Hör efter själv vad du tycker =)

Too little of my time

Det finns så mycket att skriva och så lite tid....
Så är det ibland helt enkelt. Hoppas ni alla har det toppen! =)
 Kramar =))